#Somekokemuksia: Mitä nuoret ajattelevat sosiaalisesta mediasta?

Starttasimme vuoden alussa videosarjan, joka kantaa nimeä #somekokemuksia. Mistä on kysymys?

Somekokemuksia on yksi Kuhinan kantavia teemoja vuonna 2019. Somekokemuksia-sarjassa tutkimme, minkälaisia kokemuksia ihmisillä on sosiaalisen median käytöstä.

Sosiaaliseen mediaan liittyy paljon uskomuksia ja kokemuksia. On kuitenkin yksilöllistä, millaiseksi osaksi elämää some nivoutuu ja millaisena se koetaan. Ensimmäisenä halusimme selvittää, mitä nuoret somesta ajattelevat. Mitä somekanavia nuori käyttää? Kuinka paljon somessa vietetään aikaa? Mitä mainoksista ajatellaan? Entä aiheuttaako some pelkoja? Miltä somen tulevaisuus näyttää nuoren näkökulmasta?

Sarjan ensimmäisessä osassa tutustumme 11-vuotiaaseen Moonaan. Moonalle some ja etenkin tubettajien videot ovat tuoneet iloa kurjina hetkinä. Somen kautta pidetään myös yhteyttä esimerkiksi kavereihin ja katsotaan hauskoja eläinvideoita. Somen varjopuoliksi Moona kuitenkin kertoo kokevansa muun muassa ilkeät kommentit.

Osallistu keskusteluun ja jaa omat kokemuksesi somessa hashtagilla #somekokemuksia!

#somekokemuksia, osa 1

Pinnalla juuri nyt: nuoret ja some. Mutta mitä nuoret itse ajattelevat somesta? Me selvitimme! Uuden videosarjamme ensimmäisessä osassa tutustumme 11-vuotiaaseen Moonaan. #somekokemuksia

Julkaissut Tekir Kuhina Perjantaina 18. tammikuuta 2019